Eventy | Novinky

marec 2022

Slovenská FinTech Asociácia

Konferencia Slovenskej FinTech asociácie.

január/február 2022

FinTech Hub Hackathon – 2. dňový hybridný event (phygital) so zameraním na krypto infraštruktúru, za účasti krypto partnerov FinTech Hubu Slovensko.

január 2022

Slovenská FinTech Asociácia

Súčasnosť a budúcnosť MiCA (Markets in Crypto-Assets), online workshop.

V posledných mesiacoch sa dookola opakujú rôzne akcie rozoberajúce krypto z pohľadu očakávanej regulácie, daňového systému, MiCA… Samozrejme, nespochybňujeme ich prínos, ale myslíme si, že objasňovania, vysvetľovania, nedorozumení a hádok už bolo dosť a je potrebné formulovať konkrétne výstupy pre celý ekosystém. Viac k téme:

FinTech – príležitosť pre Slovensko

14. december 2021

Fintech Hub na Expo Dubai – prezentácia Fintech Hubu Slovensko a jeho vízie kooperácie v rámci FinTech ekosystému na Slovensku a v CEE regióne.

november 2021

EDFA a Finnovating

Nedávno bola v Paríži, počas francúzskeho Fintech Week organizovaného France FinTech European, podpísaná dohoda medzi European Digital Finance Association (EDFA), ktorá je jednou z najväčších regionálnych FinTech aliancií, a Finnovating – globálna platforma Matching as a Service Platform. Viac k téme:

Dohoda o spolupráci medzi EDFA a Finnovating

11. novembra 2021

Online minikonferencia Slovenskej FinTech asociácie a CRIF o FinTech novinkách, digitálnych službách… Prečo sa CRIF transformuje z renomovaného providera úverových registrov a biznis info na poskytovateľa inovatívnych digitálnych sluzieb? Kryptomeny a bitcoinmaty…

15. októbra 2021

Workshop FinTech Hubu Slovensko a spoločnosti Fumbi týkajúci sa zdaňovania kryptomien a kryptospoločností, ktorý sa koná v Campus Cowork.

Účastníci tohto workshopu sú najmä odborníci z prostredia FinTech, Blockchain a Crypto. Pozvanie takisto prijali zástupcovia Národnej Banky Slovenska a aj vybraných komerčných bánk na slovenskom trhu. Cieľom workshopu bolo spojiť kľúčových stakeholderov a vytvoriť základy vízie pre modernejšie a inovatívnejšie Slovensko v budúcnosti.

12. októbra 2021

Prezentácia Slovenskej FinTech asociácie a FinTech Hubu na Konferencii združenia bankových kariet

ZBK s hlavnou témou: Zmeny spotrebiteľského správania počas pandémie

Už po prvých mesiacoch pandémie sa začala ukazovať odolnosť globálneho odvetvia FinTechu. Fintech ukázal svoj potenciál odstrániť medzery v poskytovaní finančných služieb domácnostiam a firmám. Spotrebitelia vo zvýšenej miere vyhľadávali produkty tohto odvetvia, ale pandémia zároveň odhalila veľmi nízky počet kvalitných FinTechov na Slovensku a súčasne aj dôvody, prečo tomu tak je.

6. októbra 2021

Nahrávanie podcastu Slovenskej FinTech asociácie a FinTech Hubu Slovensko s fintree.cz  (ďalší diel podcastu FinTech Roadmap).

V rámci predstavovania FinTech prostredia  2021 v SR + ČR bude prezentovaná Slovenská FinTech asociácia, jej členovia ako aj FinTech Hub Slovensko. Podcast bude nahratý aj s členom asociácie, spoločnosťou Mobiletech. Bude zverejnený aj na našom webe.

22.septembra 2021

Účasť a prezentácia aktivít Slovenskej FinTech asociácie na diskusnom panely v rámci Stratégie EÚ pre podunajskú oblasť (EUSDR) s názvom „Kľúčový faktor úspechu – financovanie“ na konferencii o stratégii podunajskej oblasti, ktorá sa konala 22. septembra 2021 v Bratislave.