Kryptomeny a blockchain

• 15. januára 2020

V štvrtok 9. januára sa uskutočnil prvý z eventov Slovenskej FinTech asociácie. Workshop na tému Blockchain a kryptomeny navštívilo viac ako 40 návštevníkov z celého fintech ekosystému na Slovensku. Workshop bol organizovaný v spolupráci so spoločnosťou Mafra Slovakia a projektom Altfinator https://www.altfinator.eu/.

Počiatočnej ponuke mincí sa venoval hlavný speaker pán Giancarlo Giudici, profesor korporátneho finančníctva v Politecnico di Milano. Veľmi profesionálne zvládnutú tému odmenili prítomní dlhým potleskom. Svoj pohľad na kryptomeny opísal pán Kamil Šaško, Kamil Šaško, attaché pre oblasť finančných služieb na Stálom zastúpení SR pri EÚ v Bruseli. Naša asociácia presadzuje úzku spoluprácu všetkých subjektov fintechu na Slovensku, dôkazom čoho bola aj prednáška CEO Blockchain Slovakia o blockchaine a aktivitách tohto združenia. Slovenskú krypto legislatívu mala prísť prednášať Natália Michalovová, zástupca advokátskej kancelárie Semančín & Partners. Bohužiaľ nehoda na diaľnici v zahraničí jej zabránila sa osobne zúčastniť, ale program sme nemenili. V spolupráci s IT z HUBHUB Twin City sme v krátkom čase zorganizovali video konferenciu a téma bola prezentovaná priamo z Milána.

Veríme, že návštevníci nášho prvého workshopu odchádzali s dobrým pocitom a že všetci sa stretneme na 2. workshope 28.1.2020 opäť v HUBHUB Bratislava. Téma bude Fintech ekosystém na Slovensku a v EÚ. Ďalšie informácie, možnosti registrácie nájdete na https://www.slovakfintech.sk/eventy/.

Sekretariat Slovenskej FinTech asociácie.